Slider revolution je pravo orodje za izdelavo dinamičnih pasic.

Spletne strani so postale relativno uniformirane. Kar je posledica velike razširjenosti platforme WordPress in poplave preoblikovanih predlog. Take smernice narekuje tudi trg, kajti redko kdo, sploh pa ne podjetja ali organizacije z mikro budžetom, si še privošči unikatno oblikovano stran in programiranje, ki temu sledi. Kar je po eni strani žalostno, ker ne srečamo več prav kreativno oblikovanih spletnih strani. Ni pa vse tako črno. Tudi z manjšim proračunom lahko naredimo spletno stran unikatno – z vsebino. Nekako tako smo zastavili tudi pasice na naši vstopni strani.

Trenutni trend pri spletnih straneh je (po zaslugi vedno hitrejših širokopasovnih pretokov) grafika, ki se ponavadi vleče od roba do roba ekrana, včasih pa je tudi celostranska. To pri obisku spletne strani vidimo najprej in na nas naredi največji vtis. In to je obenem naše platno, kjer lahko naredimo korak več, vključimo kreativne sive celice in ustvarimo nekaj drugačnega. Taka pasica je lahko predstavitev izdelka ali storitve, oglaševanje akcije, oglaševanje notranje vsebine strani, itd…

Vtičnik Slider Revolution

Seveda za izvedbo potrebujemo dve stvari – dobro idejo in pa orodje s katerim, bomo to idejo prelili na spletno stran. Ker verjamem, da vam idej ne manjka, je potrebno izbrati le še primerno orodje. Eno izmed njih je vtičnik „Slider Revolution“. To je prava aplikacija, če želite ustvariti pasico, ki bo kreativna, dinamična in učinkovita. Slider Revolution nam omogoča toliko funkcij, kot jih je pred nekaj leti zmogel dober samostojni software za enostavnejšo animacijo. Z njim lahko ustvarimo serijo oglasnih sporočil, ki se bodo menjale po vnaprej določenem ritmu.

Kako se vsega skupaj torej lotimo izvedbeno (idejo predvidevam, že imate)? Po inštalaciji vtičnika, si lahko ogledate v sklopu inštalacije tudi predstavitveni video, ki vam opiše najbolj pomembne funkcije. Zelo na kratko pa delo s tem vtičnikom poteka takole:

  • Določite dimenzije pasice (celostranska, omejena po višini, omejena po širini …)
  • Izberete platformo za katero želite optimizirati prikaz (desktop, tablica, telefon …)
  • Uvozite grafiko/video za ozadje (jpg, gif, png, mp4, …)
  • Uvozite grafične elemente, ki ste jih oblikovali ločeno (jpg, gif, png, svg…)
  • Nastavite učinek ob premikanju (fiksno, parallax …)
  • Oblikujete pasico po željah
  • Določite animirane dele pasice in njihovo obnašanje v „timeline“ sekciji (drseči napisi, grafike, prehodi med okni, …)
  • Testirate potek
  • Objavite

Skratka, Slider revolution vtičnik je neverjetno bogat glede nastavitev, funkcij, efektov, animacij in redko kdo bo pogrešal kaj več. Zna pa biti vtičnik zaradi množice vseh opcij in funkcij malo zapleten za začetnika. Morebiti so ustvarjalci vmesnika pretiravali s čisto obliko in namesto napisov uporabili preveč ikon, ampak z malo vaje se ga hitro privadimo.

Vtičnik lahko naložimo na vsako spletno stran z novejšo WordPress platformo.

Nekako je logično, da tak kompleksen in zmogljiv programček (kar dejansko res je) ni na voljo v brezplačni obliki. Osnovna cena vtičnika je 29 ameriških dolarjev, kar se mi zdi zelo ugodno. Po nakupu lahko vtičnik naložimo na poljubno število spletnih strani, ampak samo do registracije. Če se slednji izognemo, lahko program uporabljamo še naprej, ampak nadgradnja in podpora ni možna.

 

Vtičnik lahko dobite tukaj

Prijava na ART blog

S klikom na gumb “pošlji” se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta.
Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.