Svetovni splet je živ sistem, ki se konstantno spreminja in razvija. Sledenje novim oblikovalskim trendom in tehnična brezhibnost sta ključnega pomena za uspešno spletno predstavitev. Zato se vsake toliko časa splača stopiti korak nazaj in se vprašati ali je sedaj prišel čas, ko je potrebna prenova spletne strani.

V nadaljevanju smo pripravili nekaj najpogostejših primerov, ko se je pametno odločiti za prenovo spletne strani.

Prenova spletnih strani je potrebna, ko je oblika zastarela

10 let stara stran po navadi kar bode v oči. Izgled je kičast, grd in malo žalosten v primerjavi z modernimi spletnimi stranmi. To dostikrat odžene obiskovalce in predvsem znižuje konverzije. Slab design, ki spada v leto 1999, enostavno ne vzbuja zaupanja in ne odraža profesionalnosti vašega poslovanja.

 

Zastarela spletna stran primer

Se strinjate, da je zgornjo spletno stran povozil čas?

 

Spletna stran ni več usklajena z vašo celostno grafično podobo ali blagovno znamko. Tudi takrat je prenova spletne strani nujna!

Ste prenovili celostno grafično podobo ali pa imate novo storitev, na vaši strani pa novost ni vidna? Škoda je, če velikih sprememb v vašem poslovanju ali podobi podjetja ne pokažete tudi na spletni strani. Posodobite barvno paleto, tipografijo, logotip, grafiko, fotografije in sporočilnost strani, da se bo bolj ujemala z vašim poslovanjem in vas bolje in učinkoviteje predstavila spletnemu občinstvu.

 

Pri Grajzar akumulatorstvo so se odločili za prenovo spletne strani.

Stara (levo) in (desno) prenovljena spletna stran za podjetje Grajzar akumulatorstvo

Spletne strani ne delujejo dobro na mobilnih napravah?

Če pogledamo v analitiko obiska katerekoli strani, bodo skoraj zagotovo vsaj 50 % delež obiskovalcev predstavljali mobilni uporabniki. Ta odstotek je v zadnjih letih sunkovito narasel. Pametni telefoni so vedno bolj zmogljivi in priljubljeni. Prenova spletnih strani, prijaznih do mobilnih naprav, je zato ključno. Veliko podjetij se začenja tega zavedati in se jim vložek v mobilno optimizacijo močno obrestuje.

SEO optimizacija

Za pridobivanje visokih pozicij med zadetki v iskalnih rezultatih je optimizacija za iskalna omrežja ali na kratko SEO obvezna. Če ne boste optimizirali vsebine in zadostili vsem tehničnim zahtevam, potem vas bo konkurenca povozila. Prenova spletne strani vam lahko pomaga izboljšati rangiranje v iskalnih rezultatov z uporabo naprednejšega sistema za upravljanje in nadziranje vsebine, ki omogoča večjo prilagodljivost in olajša optimizacijo vaše spletne strani. Več o tem, kaj vse zajema SEO in zakaj je tako pomemben, si lahko preberete članku On-site SEO optimizacija.

Varnost

Dandanes je največja skrb v digitalnem svetu varnost in zaščita podatkov. Vse, kar je objavljeno na spletu, je izpostavljeno nepooblaščenim vdorom in virusom.  Sisteme je treba konstanto posodabljati in koda oz. spletna stran, ki že dolgo ni bila osvežena, je v bistveno večji nevarnosti pred hekerji in škodljivo programsko opremo.

Nujno je tudi, da ima vaša spletna stran nameščen varnostni SSL certifikat. Je potrdilo, ki zagotavlja, da je povezava med stranjo in uporabnikom varna.  Mogoče ste že opazili, da če se URL začne s http… in ne s https…, potem nas brskalnik opozori, da povezava ni varna. Če tega nimate urejenega, je nujno čim prej ukrepati.

 

URL s SSL certifikatom

SSL certifikat je na strani

 

URL brez SSL certifikata

Ni varne povezave, SSL certifikata

 

Nad stranjo nimate nadzora

Ali veste, da je danes večino spletnih strani narejenih tako, da lahko vsebino posodabljate in urejate tudi vi? Če trenutno ne morate sami urejati besedila, objavljati novic ali dodajati izdelkov, vam toplo priporočamo uporabo vmesnika za enostavno urejanje vsebine (CMS). Mi najraje delamo z odprtokodnim sistemom WordPress, saj omogoča enostavno urejanje in dodajanje vsebine po vaših željah. Če CMS sistema na trenutno stran ni možno integrirati, potem je verjetno čas za prenovo.

Počasno nalaganje spletnih strani

Kako hitro se mora spleta stran naložiti? Odgovor je 2-3 sekunde. Mogoče se sliši pretirano, ampak je to čas, ki ga je povprečen obiskovalec pripravljen čakati za vsebino. Študije so namreč pokazale, da se po treh sekundah »bounce rate« (odstotek obiska strani brez kakršnekoli interakcije) poveča na 40 %. Tudi Googlovi algoritmi strani, ki se naložijo počasneje kot standard, kaznuje z nižjo uvrstitvijo. Prenova strani z najnovejšo tehnologijo bo naredila stran hitrejšo in s tem izboljšala uporabniško izkušnjo za vaše obiskovalce. Trenutno hitrost spletne strani lahko preverite na Google PageSpeed ​​Insights.

Odločil sem se za prenovo spletne strani, kaj pa sedaj?

Če ugotavljate, da je čas za osvežitev, potem je najbolje, da se obrnete k strokovnjakom za oblikovanje in izdelavo spletnih strani. V našem podjetju imamo takšnih projektov za sabo že veliko. Če kdo razmišlja za prenovo spletne strani, vedno najprej začnemo z brezplačno analizo obstoječega stanja. Potem skupaj naredimo načrt, kjer nam zaupate vaše želje in ideje, kaj si želite na novi strani. Končni produkt je lepa, moderna in učinkovita spletna stran. Ponudimo vam lahko tudi gostovanje na naših strežnikih in vam tako zagotovimo, da bo spletna stran dosegla hitrostne standarde. Ko je stran končana, pa vam po želji nudimo vzdrževanje in periodično SEO optimizacijo.

Želite izvedeti več? Kontaktirajte nas!

Prijava na ART blog

S klikom na gumb “pošlji” se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta.
Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.