Skupina sočnih in zrelih jagod 2 - celostna grafična podoba Art Design Ljubljana

Celostna grafična podoba (CGP) je prvi vizualni kontakt vaše organizacije z naročniki. Zaželeno je, da izraža duh ki vlada v podjetju. Predvsem pa vam enkratna izdelava in standardizacija tega mnogo olajša pojavljanje kjerkoli kasneje. Je mnogo več kot samo logotip, kot nekateri mislijo. Preprosto si brez dobre celostne grafične podobe ne moremo predstavljati sodobnega in profesionalnega poslovanja.

 CGP podjetja je pomemben dejavnik prepoznavnosti v poslovnem svetu

Celostna grafična podoba podjetja je tako rekoč prvi stik in predstavitev podjetja. Vloge tega zelo pomembnega dejavnika se še vedno premalo zavedamo. V razvitem tržnem gospodarstvu je prepoznavnost in sistem razlikovanja še kako pomemben, saj s tem izražamo poslovnost, zanesljivost in kvaliteto, to pa so dejavniki, ki so v poslovnem svetu nepogrešljivi.
Izdelava celostne grafične podobe podjetja je nujna in opravičljiva tudi iz preprostih ekonomskih razlogov. Strošek izdelave je enkraten, njene prednosti pa lahko koristimo vsak trenutek, kar nam prihrani čas in nepotrebne stroške, reši pa nas tudi slabih grafičnih improvizacij, ki kvarijo ugled podjetja. Vsaka celostna grafična podoba je izdelana kot priročnik, ki nam omogoča uporabo v vsakem trenutku, ko potrebujemo elemente za pojavnost podjetja:

  • Logotip z definicijami razmerij
  • Določitev barvnega prostora
  • Izbira primerne tipografije za podatkovni del
  • Pojavnost na različnih podlagah
  • Poslovne tiskovine
  • Označevanje objektov
  • Integracija v tiskovine in oglase
  • Uporaba v elektronskih medijih

Osnova celostne grafične podobe je sestavljena iz več elementov: definirane aplikacije, kot so poslovne tiskovine, tipično označevanje na objektu, oglasi, blagovne znamke (ki imajo lahko svojo CGP), ipd. S temi osnovnimi pravili lahko potem kreiramo ostale aplikacije in CGP nadgrajujemo po potrebi. Z dobro izdelano celostno grafično podobo se izognemo veliko težavam in stroškom pri lastni promociji, podoba pa zaradi vnaprej določenih pravil nastopa profesionalno, vsak korak je ponovljiv.

CGP je izdelana kot tiskan priročnik z vsemi elementi tudi v elektronski obliki.
Referenčni primer tega si lahko ogledate TUKAJ.

 

REFERENČNI PROJEKTI

KOLIKO BO STALO (PDF)?

RAD/-A BI ZVEDEL/-A ŠE KAJ VEČ >