Art design logo negativ2 1

 

Celostna grafična podoba (CGP) je niz vizualnih elementov, ki določajo podobo podjetja in se uporabljajo za predstavitev podjetja v javnosti. To vključuje logotip, barve, tipografijo, oblikovanje vizitk, spletnih strani, oglasov, embalaže in drugih marketinških materialov. CGP je zasnovan tako, da je prepoznaven, dosleden in koheziven, saj ta doslednost in prepoznavnost pomagata podjetju, da se učinkoviteje trži in komunicira z javnostjo.

V nadaljevanju bomo razpravljali o nekaterih ključnih koristih celostne grafične podobe za podjetja.

  1. Prepoznavnost

Ena od najpomembnejših koristi CGP je povečanje prepoznavnosti podjetja. Logotip in druge vizualne elemente v CGP je treba uporabiti dosledno in pogosto, da bi jih javnost prepoznala in se naučila povezovati s podjetjem. Ko je prepoznavnost podjetja visoka, se lahko podjetje lažje trži, saj se lahko zanaša na prepoznavnost in ugled podjetja.

  1. Kredibilnost

Druga pomembna korist CGP je povečanje kredibilnosti podjetja. Ko ima podjetje dosledno in profesionalno oblikovano CGP, se javnost lahko zanese na kakovost in zanesljivost podjetja. To je še posebej pomembno v poslovnem svetu, kjer morajo podjetja pogosto vzpostaviti zaupanje s strankami, partnerji in vlagatelji. Dobro in urejeno oblikovan CGP močno prispeva k tem občutku, ker kupcem in strankam sporoča, da je podjetje urejeno tudi na drugih področjih in mu lahko zaupamo.

  1. Diferenciacija

CGP lahko pomaga podjetju, da se razlikuje od konkurence. Unikatna in prepoznavna CGP lahko privabi nove stranke, saj si jih zapomnijo in povezujejo z izdelki ali storitvami podjetja. To je še posebej pomembno v nasičenih trgih, kjer je težko izstopati med konkurenco.

  1. Doslednost

CGP zagotavlja doslednost pri oblikovanju marketinških materialov in drugih komunikacijskih sredstev podjetja. Ta doslednost je ključnega pomena pri vzpostavljanju prepoznavnosti in ugleda podjetja. Ko imajo vsi marketinški materiali dosleden videz, lahko javnost lažje prepozna podjetje in se ga spomni. Poleg tega pa zagotavlja tudi stroškovno učinkovitost, saj lahko podjetje uporablja enake grafične elemente za različne materiale.

  1. Enostavnost komuniciranja

Dosledna CGP lahko olajša komunikacijo podjetja s strankami, saj je urejena grafična podoba ogledalo urejenosti samega podjetja, jasna je hirearhija določenih dejavnikov ali segmentov kot so Prodaja, Komerciala, Marketing, … Komunikacija je tako jasnejša in preglednejša.

 

Tomaž Berčič

Prijava na ART blog

S klikom na gumb “pošlji” se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta.
Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.

🎁 Želite 10 % popust?

Vemo, da je vaš čas dragocen, vseeno pa ... Ker želimo bodočim naročnikom ponuditi karseda dobro storitev, vas vljudno prosimo za nekaj sekund časa. Tisti, ki se boste opogumili, boste seveda nagrajeni. V zameno za nekaj trenutkov vaše pozornosti vam podarimo enkratni 10 % popust na našo storitev!

Kje ste naš našli? *
Ste našli informacije, ki jih potrebujete? *
Od 1-4 kako bi ocenili uporabniško izkušnjo z našo spletno stranjo? *

S klikom na gumb za pošiljanje obrazca se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta. Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.