Oblikovanje celostne grafične podobe je pomemben del promocije podjetja.

 

 

Izdelava celostne grafične podobe je za podjetje tako pomembna kot recimo pisalna miza in stol, čeprav se še danes ta pojem marsikomu zdi neznan. Večina kar ugane, da je nekaj v povezavi z logotipom podjetja, oziroma da je to logotip sam. Deloma je res, hkrati pa je celostna grafična podoba (v nadaljevanju CGP) še veliko več.

Standardizacija logotipa in izdelava celostne grafične podobe

CGP je pravzaprav nek elaborat ali če hočete po slovensko – pravilnik o uporabi logotipa in vseh grafičnih pritiklin, ki jih za vizualno komunikacijo s svetom potrebuje organizacija. Gre torej za standardizacijo zunanje podobe. CGP nam poleg same oblike logotipa narekuje tudi kako ga pravilno uporabljati, kako se torej logo obnaša na različnih aplikacijah. In ne samo to, standardizira tipografijo, ki jo uporabljamo v podatkovnem delu, njeno povezavo in pozicijo, definira barve in predvideva situacije, v katerih se naš logo znajde. Pa naj bo to ofsetni tisk, prikaz na ekranu, izrez iz samolepilne folije, itd… S standardizacijo logotipa in izdelavo CGP se lahko izognemo:

  • neprofesionalnemu grafičnemu izgledu
  • težavam zaradi aplikacije logotipa na različne podlage in uporabe
  • stroškom zaradi adaptacije logotipa v nepredvidene namene
  • slabi volji in iztrošenim živcem pri iskanju rešitve

Ker so parametri in aplikacije v CGP definirane numerično, podatki pa v obliki, ki jih lahko razumejo in uporabljajo izvajalci bodisi svetlobnih tabel ali pa tiskarji naših dopisov in vizitk, je CGP biblija naše vizualne komunikacije s svetom. Poleg priročnika v tiskani obliki, vsebuje CGP tudi elektronsko verzijo le tega in pa elemente, ki so enostavno vstavljivi v aplikacije, kot je recimo Word. Torej lahko poleg tega, da izvajalcem predpišemo uporabo našega logotipa, z CGP-jem na zelo enostaven upravljamo tudi sami. S tem smo prihranili veliko časa in stroškov. Vložek v našo grafično »biblijo« se nam povrne zelo hitro. Srednje in dolgoročno pa je to nakup zlatega jajca.

Tipičen primer priročnika celostne grafične podobe najdete TUKAJ

KONTAKTIRAJTE NAS

Tomaž Berčič

 

Prijava na ART blog

S klikom na gumb “pošlji” se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta.
Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.

🎁 Želite 10 % popust?

Vemo, da je vaš čas dragocen, vseeno pa ... Ker želimo bodočim naročnikom ponuditi karseda dobro storitev, vas vljudno prosimo za nekaj sekund časa. Tisti, ki se boste opogumili, boste seveda nagrajeni. V zameno za nekaj trenutkov vaše pozornosti vam podarimo enkratni 10 % popust na našo storitev!

Kje ste naš našli? *
Ste našli informacije, ki jih potrebujete? *
Od 1-4 kako bi ocenili uporabniško izkušnjo z našo spletno stranjo? *

S klikom na gumb za pošiljanje obrazca se strinjate s hrambo svojih podatkov v naši podatkovni bazi in komuniciranje prek navedenega kontakta. Več o tem si lahko preberete v politiki o zasebnosti.